Meubelstoffeerderij Schröder

Bel voor informatie:

075-684 3901


Antiek herstofferen en restaureren


               Meubelstoffeerderij Schroder-herenhuis-amsterdam            

Antiek herstofferen doe we:

  • Met meer dan 75 jaar ervaring

    3 generaties meubelstoffeerders

  • Met vakmanschap

    Herstofferen met behoud van stijl en materialen

  • Zakelijke als particulier

    We hebben haal- en breng serviceAntiek stofferen: van Lodewijk XV fauteuil tot Biedermeier bank

Van antieke meubelen, traditie, kwaliteit en handwerk gaat ons hart sneller kloppen.  Sinds 1938 restaureren en stofferen wij antieke zitmeubelen. Wilt u een gekoesterd familiestuk een tweede leven geven? Of heeft u een kostbaar verzamelstuk wat u op originele wijze wilt laten herstellen? Uw antiek is in goede handen bij Meubelstoffeerderij Schröder..


Wanneer uw antieke zitmeubel in onze werkplaats staat willen we het zoveel mogelijk eer aan doen. Daarom demonteren we het meubel eerst om te achterhalen hoe het is opgebouwd, en of de opbouw nog authentiek is. Indien mogelijk proberen we zoveel mogelijk de originele materialen te hergebruiken. Dit doen we om de authenticiteit en kwaliteit te waarborgen, maar ook omdat het duurzamer is.

In overleg met u bepalen we vervolgens of het meubel op originele wijze gerestaureerd moet worden. Antieke meubels van voor 1600 hebben in de regel een vaste zitting zonder springveren. Antieke zitmeubelen van na 1600 hebben vaak een hoogstoffering met springveren.

Kiest u uit het oogpunt van comfort liever voor springveren dan voor een vaste zitting dan begrijpen we dat. Wij gebruiken geen moderne materialen zoals polyether schuim in een antiek meubel. Ook niet op verzoek. Na de keuze van opbouw volgt de stof keuze. 


Ja, ik zou willen weten wat het kost >


Uw waardevolle antiek is onze zorg

Uiteraard behandelen wij alle meubels met de grootst mogelijke zorg. Daarnaast zijn we goed verzekerd, zodat u uw meest kostbare antieke meubelstukken met een gerust hart aan ons kunt toevertrouwen.

Bent u benieuwd naar ons werk dan kunt u op ons Portfolio overzicht een indruk krijgen.


De restauratie van Pavilioen Welgelegen

Het Provinciehuis Haarlem huist in Pavilioen Welgelegen. Dit 18e-eeuwse pand is enkele jaren geleden volledig gerestaureerd. De 19e-eeuwse zitmeubelen zijn in hun oude glorie hersteld. Bij dit restauratie project waren verschillende antiekexperts betrokken. Meubelstoffeerderij Schröder was één van de stoffeerders die bij dit project betrokken was. In totaal hebben wij acht zitbanken en 21 fauteuils op authentieke wijze gerestaureerd.


Het hout is gedeeltelijk bloot gelegd waardoor de geschiedenis van de zitmeubels in verflagen zichtbaar is geworden. Een verfmonster van van elk zitmeubel werd geanalyseerd in een laboratorium om de periode en samenstelling ervan vast te stellen. De romp is daarna door een antiekrestaurateur hersteld. Beschadigingen werden gerepareerd met hout en verlijmd met beenderlijm. Tot slot werd de romp voorzien van een nieuwe, authentieke verflaag.


Meubelstoffeerderij Schröder legde de laatste hand aan de antieke meubelen. De originele werkwijze werd hierbij gehanteerd: de opbouw is gevuld met paardenhaar en afgenaaid met de hand. Slechts één zitmeubel van Pavilioen Welgelegen werd gestoffeerd met de originele stof. Wij kregen de eer om dit zeer kostbare meubel te stofferen. Voor de overige meubels zijn geen originele stoffen gebruikt aan gezien dat te kostbaar zou worden voor dit grote restauratieproject. In plaats daarvan zijn er stoffen in Frankrijk vervaardigd met het authentieke patroon.


Voor meer informatie over het opnieuw bekleden van uw stoelen kunt u bellen op


075-6843901

of

Vraag naar de mogelijkheden